Witaj na moim blogu!

ZIELONE GOFRY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy)

4/5 - (4 ocen)

Te zielone gofry nie tylko świetnie wyglądają, ale i smakują 🙂 Są aromatyczne, wilgotne, sycące i bardzo zdrowe. Stanowią idealny  sposób na podanie dzieciom warzyw i przemycenie brokułów oraz szpinaku 😉 Gofry podaję z różnymi dodatkami jak np jajka, boczek, kiełbasa, sałatka np. z tuńczykiem czy śledziową.

Składniki na 4 małe gofry:

Brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie.

Szpinak umyć i osuszyć.

Warzywa zblendować dodając jajka, roztopiony tłuszcz, przyprawy i mąkę kokosową.

Ciasto zapiekać w gofrownicy. Długość pieczenia zależy od mocy sprzętu oraz Waszych preferencji smakowych.

Smacznego!

BTW całości: 335 g, 472 kcal, B 28 g, T 35 g, W 7 g. W 100 g: 141 kcal, B 8 g, T 10 g, W 2 g.

 

 

Jeden Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *