Witaj na moim blogu!

TACOS W SEROWYCH MUSZLACH (bezglutenowe, niskowęglowodanowe)

4.5/5 - (2 ocen)

Tacos to jedno z dań kuchni meksykańskiej. Jedząc wg LCHF wcale nie musisz z nich rezygnować. Wystarczy tylko zamienić muszle z mąki na przepyszne i chrupiące muszelki serowe. Można je przygotować z mięsem, rybą i podać z ulubionymi warzywami oraz sosami.

20151129_131051

Składniki na 4 duże muszle:

Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Rozgrzać patelnię bez tłuszczu.

Rozsypać ser i smażyć do momentu aż się rozpuści a brzegi będą złoto-brązowe. Nie dopuścić do zbrązowienia sera ponieważ zrobi się gorzki.

Wykładać np na papierowy talerzyk, który należy lekko zgiąć by powstała muszelka i zostawić aż zesztywnieje.

Mięso mielone usmażyć na oleju kokosowym z posiekaną cebulą, czosnkiem i innymi przyprawami bądź mieszanką ziół taco (patrz skład!). Dodać odrobinę przecieru pomidorowego.

Mięso wyłożyć do muszelek. Na wierzchu ułożyć paprykę, pomidory, sałatę, starty ser żółty. Polać sosem czosnkowym lub dodać inne dodatki.

20151129_131528

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *