Witaj na moim blogu!

dieta optymalna, dieta lchf, dieta ketogeniczna

SCHAB PO FRANCUSKU W SOSIE SEROWO-MUSZTARDOWYM (keto, LCHF optymalny, bez glutenu i jajek)

3.8/5 - (14 ocen)

Tym razem jedno z najmniej fotogenicznych da艅 jakie robi艂am do tej pory 馃槈 Ale jako, 偶e jest przepyszne postanowi艂am mimo wszystko podzieli膰 si臋 z Wami przepisem 馃槈 Wprawdzie schab nie jest mi臋sem z czo艂贸wki keto produkt贸w, ale dzi臋ki odpowiednim dodatkom takim jak t艂uszcz i mascarpone mo偶na go przyrz膮dzi膰 w taki spos贸b by idealnie wpasowa艂 si臋 w makro LCHF 馃槈 Po艂膮czenie serka z sokiem z cytryny oraz musztard膮 daje znakomity efekt – delikatny, kremowy a zarazem wyrazisty smak sosu i soczyste mi臋so. Polecam gor膮co! 馃檪

Sk艂adniki:

Mi臋so umy膰, osuszy膰, pokroi膰 w plastry ok 1,5 cm a nast臋pnie delikatnie rozbi膰.

Mi臋so doprawi膰 z obu stron sol膮 i pieprzem a nast臋pnie podsma偶y膰 na rozgrzanym t艂uszczu a偶 nabierze z艂ocistego koloru.

Mi臋so podla膰 bulionem lub wod膮 i dusi膰 pod przykryciem ok 15 minut.

Po tym czasie doda膰 serek i musztard臋. Ca艂o艣膰 dusi膰 dalej pod przykryciem przez kolejne 10 minut.

Nast臋pnie doda膰 sok z cytryny, ca艂o艣膰 wymiesza膰 i gotowa膰 przez 2-3 minuty.

Tak przygotowane mi臋so znakomicie komponuje si臋 ze szparagami, broku艂ami, fasolka膭 szparagow膮 ale i innymi warzywami niskow臋glowodanowymi.

Smacznego!

BTW ca艂o艣ci z u偶yciem wody (mo偶na podbi膰 fat dodaj膮c wi臋cej t艂uszczu): 1530 g, 3247 kcal, B 260 g, T 238 g, W 15 g.

7 komentarzy

Adrianna

Przepyszny schab! Faktycznie, nie wyglada najlepiej ale smak wszystko rekompekstuje! pOLECAM – PYCHa ! 馃檪

Odpowiedz
Ola

To jedna z tych potraw co lepiej smakuj膮 ni偶 wygl膮daj膮 ale ciesz臋 si臋, 偶e zaryzykowa艂a艣 i 偶e zasmakowa艂 Ci schab po francusku 馃槈

Odpowiedz
Natalia

Troch臋 d艂u偶ej dusi艂am schabik jeszcze na ma艂ym ogniu( bo wol臋 taki mega kruchy), ale og贸lnie poezja smaku 馃檪 艣wietnie dobrana kompozycja! dzi臋kuje za fajny przepis 馃檪

Odpowiedz
koniarz

a ja sie zastanawiam w jaki sposob zrobic ten schabik zamiast smazenia i z przykryciem po prostu w piekarniku ? probowalas ? ja bym po prostu podsmazyl na patelni i zawartosc wlal do naczynia, tylko nie wiem jakie temeratury lubi schab. Karkowke zawsze robie ok 1,5 godziny i jest idealnie krucha

Odpowiedz

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *