Witaj na moim blogu!

ROLLSY Z PASTĄ RYBNĄ (keto, LCHF, bez glutenu)

4.3/5 - (15 ocen)

Kolejną zdrową, pożywną i bardzo łatwą do przygotowania propozycją są rollsy z pastą rybną. Często goszczą u mnie po weekendzie gdy zostają mi puste naleśniki, które zazwyczaj smażę na śniadanie w wolne dni. Do tego szybka do zrobienia i zdrowa pasta z wędzonej ryby (u mnie z makreli lub halibuta), która jest idealnym dodatkiem do keto naleśników. Rollsy z pastą rybną to świetna propozycja na śniadanie, kolację czy lunch do pudełka na wynos.

rollsy z pastą rybną

Składniki na rollsy z pastą rybną:

Składniki na naleśniki:

Składniki na pastę rybną (tutaj z makreli i halibuta):

Naleśniki przygotować ze znanego już przepisu w wersji z nabiałem lub bez laktozy. Jajka należy zmiksować lub wymieszać trzepaczką ze śmietana 30% lub śmietanka kokosową. Następnie na rozgrzanej patelni rozpuścić odrobinkę tłuszczu i usmażyć 1-2 naleśniki w zależności od wielkości patelni. Polecam filmik, gdzie pokazuję jak smażyć keto naleśniki.

Makrelę i halibuta obrać ze skóry, oczyścić z ości i drobno pokroić.

Cebulkę drobno posiekać i wymieszać z rybami, majonezem i przyprawami.

Na naleśnikach ułożyć farsz rybny. Można opcjonalnie dodać np ogórka, sałatę, awokado a następnie zwinąć w rulonik. U mnie naleśniki zostaly pokrojone na mniejsze rollsy z pastą rybną.

BTW całości 320 g, 661 kcal, B 36 g T 54 g W 5 g. W 100 g: 207 kcal, B 11 g, T 17 g W 2 g.

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *