Witaj na moim blogu!

RACUCHY BAMBUSOWE BEZ LAKTOZY (keto, bez glutenu i cukru)

4.6/5 - (13 ocen)

Racuchy bambusowe bez laktozy! Smakowite, miękkie, puszyste, po prostu rewelacyjne! To oczywiście nic innego jak przepis na moje słynne i bardzo lubiane przez Czytelników racuchy bambusowe. Tym razem po drobnej modyfikacji proporcji poszczególnych składników oraz zastosowaniu śmietanki kokosowej z nowej receptury ucieszą się z nich nie tylko osoby na diecie bezglutenowej, ale i te mające nietolerancję nabiału lub rezygnujące z jego spożywania.

Składniki – racuchy bambusowe bez laktozy (16 sztuk)

Przygotowanie

Oto krótki filmik jak powstają racuchy bambusowe bez laktozy.

Odważyć stałą część schłodzonej śmietanki kokosowej (miąższ z tłuszczem bez wody) a następnie lekko ją podgrzać by zrobiła się płynna.

Żółtka oddzielić od białek i wymieszać z rozpuszczoną, ale nie gorącą śmietanką oraz słodzikiem.

Dodać błonnik bambusowy/mąkę bambusową i dokładnie wymieszać na gładką masę.

W drugim naczyniu ubić na sztywno pianę a następnie przełożyć do niej masę z pierwszej miski. Całość bardzo delikatnie wymieszać do połączenia i uzyskania puszystej piankowej konsystencji.

Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu pod przykryciem a następnie odwrócić na drugą stronę i dalej smażyć, ale już bez przykrycia.

Keto racuchy bambusowe w zależności od finalnego makro, jakie chcemy uzyskać należy podawać z różnego rodzaju dodatkami wliczając je oczywiście w makro!

BTW całości bez dodatków: 355 g, 640 kcal, B 31 g, T 51 g, W 4 g.

7 komentarzy

JaKan

Olu, jesteś cudowna, z Twoją książką, z Tobą na Facebook dieta keto to pestka, czekam na następną książkę, dziękuję za Twoją wytrwałość i pasję

Odpowiedz
Ola

Bardzo mi miło i dziękuję za te słowa, które dają mi motywację do dalszego działania 🙂

Odpowiedz
Ola

W przepisie podlinkowane są poszczególne składniki – należy w nie jedynie kliknąć.

Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *