Szparagi to wiosenny przysmak a do tego niskow臋glowodanowy (1,80g/100g) 馃槈 Pieczone szparagi to danie, kt贸re z pewno艣ci膮 skradnie serce niejednego z Was 馃槈 Przepis jest jak zawsze bardzo prosty a przygotowanie zajmie Wam maksymalnie 10 minut a po 25 minutach pieczenia szparagi s膮 ju偶 gotowe 馃槈
Sk艂adniki:
- 1 p臋czek zielonych szparag贸w
- boczek w臋dzony w cienkich d艂ugich plastrach
- s贸l k艂odawska, pieprz czarny
- oliwa z oliwek
- opcjonalnie tarty ser parmezan
Szparagi umy膰 w zimnej wodzie. Od艂ama膰 zdrewnia艂e ko艅c贸wki a nast臋pnie osuszy膰 r臋cznikiem papierowym.
Szparagi owija膰 pojedynczo plasterkiem boczku i uk艂ada膰 w naczyniu 偶aroodpornym lub na blasze wy艂o偶onej papierem do pieczenia,
Ca艂o艣膰 skropi膰 oliw膮, posoli膰 oraz popieprzy膰.聽 Opcjonalnie posypa膰 startym parmezanem.
Piec przez ok 25 minut w temperaturze 180掳C do momentu a偶 g艂贸wki szparag贸w lekko zbr膮zowiej膮 a boczek si臋 zarumieni.
Znakomicie smakuj膮 z r贸偶nego rodzaju sosami 馃檪
Smacznego !
—
Super, zrobi臋 na pewno, bo super 艂atwy przepis…i co艣 co wreszcie spasuje mojemu facetowi – za ten boczek nawet zje ju偶 szparagi 馃槈 a co do szparag贸w s膮 wspania艂e – ma艂o kalorii, ogromnie du偶o witamin, czego chcie膰 wi臋cej 馃檪 http://www.jestemfit.pl/artykuly/dieta/szparagi-niskokaloryczny-przysmak – tu co nieco wi臋cej na ich temat 馃檪
Zrobi艂am …. wszyscy w domu szcz臋艣liwi tak mog艂a bym jada膰 codziennie
Szybkie, proste i smaczne 馃槈 Niech idzie na zdr贸wko 馃檪