Witaj na moim blogu!

PIECZONE SZPARAGI Z BOCZKIEM (LCHF, keto, optymalne, bez glutenu)

3.7/5 - (11 ocen)

Szparagi to wiosenny przysmak a do tego niskowęglowodanowy (1,80g/100g) 😉 Pieczone szparagi to danie, które z pewnością skradnie serce niejednego z Was 😉 Przepis jest jak zawsze bardzo prosty a przygotowanie zajmie Wam maksymalnie 10 minut a po 25 minutach pieczenia szparagi są już gotowe 😉

13124657_981307835255885_4541683741978167293_n (2)

Składniki:

Szparagi umyć w zimnej wodzie. Odłamać zdrewniałe końcówki a następnie osuszyć ręcznikiem papierowym.

Szparagi owijać pojedynczo plasterkiem boczku i układać w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,

Całość skropić oliwą, posolić oraz popieprzyć.  Opcjonalnie posypać startym parmezanem.

Piec przez ok 25 minut w temperaturze 180°C do momentu aż główki szparagów lekko zbrązowieją a boczek się zarumieni.

Znakomicie smakują z różnego rodzaju sosami 🙂

Smacznego !

3 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *