Witaj na moim blogu!

KETO RACUCHY BIAŁKOWE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy, redukcja)

4/5 - (8 ocen)
keto racuchy białkowe

Keto racuchy białkowe, to kolejna propozycja na racuszki obok tych z przepisu na pulchne racuchy oraz ich wersję bez laktozy. Jednak tym razem znajdziecie w nich makro z większym udziałem białka i niższym tłuszczów, czyli idealne na redukcji. Keto racuchy białkowe powstały na potrzeby moich podopiecznych, którzy nie mają tostera lub gofrownicy i nie mogą przygotować gofrów białkowych. Doskonale sprawdzają się nie tylko na deser, ale i na śniadanie czy kolację. Są przepyszne, niezwykle sycące a ich przygotowanie jest bardzo szybkie i proste. W zależności od użytych dodatków możecie zindywidualizować przepis pod kątem preferencji smakowych oraz dostosować makro pod Wasze zapotrzebowanie.

Składniki – keto racuchy białkowe (3 sztuki):

Przygotowanie:

Do miski wbić jajko i dokładnie roztrzepać widelcem do uzyskania gładkiej konsystencji.

Dodać proszek do pieczenia, izolat białka oraz mąkę kokosową. Wszystko ponownie wymieszać na gładko.

Na patelni rozgrzać tłuszcz a następnie wyłożyć łyżką trzy niezbyt duże, płaskie placki.

Długość smażenia zależy od mocy palnika/pola grzewczego.

Keto racuchy białkowe można podawać z różnego rodzaju dodatkami w zależności od Waszego zapotrzebowania kalorycznego, makro posiłku oraz dobowego. Bezsprzecznie idealnie komponują się np. z bitą śmietaną, mascarpone, masłem orzechowym, dżemem bez cukruorzechami czy tak jak u mnie tutaj na zdjęciu: z gorzką czekoladą, płatkami migdałowymi i owocami. Zatem jak zawsze ogranicza Was tylko wspomniane makro i Wasza wyobraźnia. Pamiętajcie jedynie by wszystkie dodatki wliczać do bilansu kalorycznego!

Smacznego!

BTW 3 sztuk samych racuchów z w/w składników bez słodzików i dodatków: 111 g, 388 kcal, B 29 g, T 28 g, W 6 g.

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *