Witaj na moim blogu!

dieta optymalna, dieta lchf, dieta ketogeniczna

KETO BRUSCHETTA (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu)

Bruschetta to przepyszna włoska przekąska, którą można jeść na śniadanie, jako dodatek do obiadu lub na kolację. Składa się z kilku bardzo prostych składników, w tym pomidorów na które mamy właśnie sezon. Dzięki użyciu keto pieczywa wcale nie trzeba z niej rezygnować serwując jej zamiennik LCHF 😉

Składniki:

 

Pokroić bułki na kromki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Pomidory sparzyć wrzątkiem a następnie zdjąć skórkę.

Wydrążyć środek a pozostałą część pokroić w kostkę.

Dodać wyciśnięty czosnek i oliwę z oliwek oraz pokrojoną w kostkę mozzarellę.

Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Nakładać na grzanki pomidory i mozzarellę.
Zapiekać w temperaturze 200 stopni przez ok 10 minut do momentu rozpuszczenia sera ale nie za długo żeby ser nie zrobił się brązowy.
Podawać zaraz po przygotowaniu z dodatkiem listków świeżej bazylii.
Smacznego! 🙂
BTW w zależności od użytej bułki oraz ilości dodatków.

Jeden Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *