Bruschetta to przepyszna włoska przekąska, którą można jeść na śniadanie, jako dodatek do obiadu lub na kolację. Składa się z kilku bardzo prostych składników, w tym pomidorów na które mamy właśnie sezon. Dzięki użyciu keto pieczywa wcale nie trzeba z niej rezygnować serwując jej zamiennik LCHF 😉

Składniki:
- keto bułka zwykła lub bez laktozy
- pomidory
- mozzarella
- oliwa z oliwek
- czosnek świeży
zioła prowansalskie suszone
- kilka listków świeżej bazylii
- sól himalajska
- pieprz
Pokroić bułki na kromki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pomidory sparzyć wrzątkiem a następnie zdjąć skórkę.
Wydrążyć środek a pozostałą część pokroić w kostkę.
Dodać wyciśnięty czosnek i oliwę z oliwek oraz pokrojoną w kostkę mozzarellę.
Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Wyglada oblednie, az sie glodna zrobilam :*