Witaj na moim blogu!

JEŻYKI KOKOSOWE (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, jajek i laktozy)

3/5 - (2 ocen)

Tym razem fantastyczny i jak zawsze bardzo prosty przepis dla wielbicieli kokosa 🙂 Jeżyki kokosowe to prawdziwa fat bomba a do tego są niezwykle szybkie w przygotowaniu, zdrowe, przepyszne i oczywiście LCHF 🙂 1 sztuka: B 1,7g, T 14g, W 3g.

14370070_1069065506480117_8011798090655800604_n (2)

Składniki na 6 sztuk:

chipsy-kokosowe-bio_952 (2)

Czekoladę połamać na kawałki, dodać olej kokosowy i rozpuścić w kąpieli wodnej lub w garnku na malutkim ogniu mieszając aby masa nie przywarła.

Dodać chipsy kokosowe i dokładnie wymieszać.

Nakładać łyżką porcje do foremek (najlepiej silikonowych, ale mogą być też natłuszczone papierowe papilotki do muffinek).

Wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.

Najlepiej przechowywać w lodówce.

Smacznego! 🙂

BTW całości (czekolada 81% i olej kokosowy): waga 140g, 907 kcal, B 10g, T 84g, W 18g. Przy 6 sztukach wychodzi na 1 sztukę: 23,5 g, 151 kcal, B 1,7g, T 14g, W 3g.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *