Witaj na moim blogu!

JAJKA FASZEROWANE AWOKADO (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy)

5/5 - (1 ocen)

Na naszych talerzach często goszczą jajka faszerowane na wiele sposobów. Znakomicie sprawdzają się także na święta na wielkanocnym stole lub jako przekąska podczas różnych imprez. Nie tylko pięknie wyglądają, ale i świetnie smakują a przepis jest bardzo prosty i wymaga zaledwie kilku składników.

jajka faszerowane awokado

Składniki – jajka faszerowane awokado (12 sztuk):

Jajka ugotować na twardo.

Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka.

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało.

Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem.

Dodać majonez, szczypiorek i cebulę.

Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę.

Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.

Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.

Smacznego 🙂


5 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *