Wiem, że wygląda jak ciacho, ale to danie obiadowe 😉 Kto mnie już zna ten wie, że lubię szybkie i proste posiłki więc dzisiaj coś dla wielbicieli gołąbków, które w tradycyjnej opcji są dość pracochłonne. U mnie dużo szybsza i łatwiejsza wersja bo w formie zapiekanki ale jeszcze innej, niż ta którą już się kiedyś z Wami dzieliłam 😉 Składniki:
19 komentarzy
Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi
Wyszukiwarka przepisu
O mnie
Mam na imię Ola i od 2013 roku jestem fanką LCHF i ketozy, dzięki którym udało mi się schudnąć 30 kg oraz odzyskać zdrowie
Ciekawe danie 🙂
Smaczne. dziękuj za przepis porcja dla pary na dwa dni . Polecam
dzisiejsze danie ciekawa jestem jak smakuje musi byc pyszne
Ja tez chciabym schudnac 37 kg, bede tu zagladac, bo nudzi mnie jedzenie ciagle tych samych potraw i szukam fajnych przepisow. Mam nadwrazliwosc na kapuste i cebule…, ale moze sproboje i zobacze jak bedzie.
Trzeba dodawać smalec do mieszanki? Bo jeśli tylko do wysmarowania naczynia to pewnie miało być tam 10 g?
Ilość dodanego tłuszczu zależy od makro jakie chcesz uzyskać. Tutaj makro miało być takie uzyskane. Jeśli chcesz mniej tłuszczu to oczywiście dodajesz mniej 😉
Zapiekanka wyszła pyszna, smak i zapach tradycyjnych gołąbków. Do tego był sos z krojonych pomidorów z mleczkiem kokosowym. Całej rodzinie bardzo smakowała.
Ponawiam pytanie Andrzeja: czy smalec dodać do mieszanki?
Tłuszczem należy wysmarować naczynie żaroodporne. Ilość tłuszczu dodawanego zależy od makro jakie chcemy uzyskać.
Olu, a jakbym dala zamiast swiezej kapusty kiszoną
śmiało może być i kiszona tylko wypłucz i dobrze odciśnij żeby nie była zbyt kwaśna.
Kolejny mój ulubiony przepis ♥ łatwe, szybki tudzież smaczne i sycące danie.
To i mój jeden z ulubionych SPS – szybkie, proste i smaczne 😉
a co jest na samej górze, że tak ładnie wygląda?to sie kapusta tak przypiekła?
Niczego na górze nie wykładałam i to jest zapieczona zapiekanka.
Bardzo smaczna alternatywa dla gołąbków :), do tego zrobiłam sos pomidorowy (moje pomidory ze słoika) i wyszedł pyszny obiadek, na pewno go powtórzę 🙂 .
jak zawsze pychota
Pychota
Cieszę się, że smakuje 🙂