Witaj na moim blogu!

GOFRY BIAŁKOWO-ŁUBINOWE (keto, bez glutenu, laktozy i cukru, redukcja)

Oceń ten przepis

Idealne na redukcji gofry białkowo-łubinowe! Wyższa zawartość białka i obniżona tłuszczu zatem doskonałe dla osób odchudzających się. Niesamowicie sycące i naprawdę pyszne. Lekko chrupiące z wierzchu, a zarazem miękkie w środku. Doskonale komponują się z różnego rodzaju dodatkami zarówno słodkimi, jak i wytrawnymi. Do tego bardzo łatwe i szybkie do przygotowania zaledwie w 10 minut!

Składniki – gofry białkowo-łubinowe (1 sztuka)

Przygotowanie

Jajko i olej MCT lub rozpuszczony olej kokosowy wymieszać widelcem bądź zmiksować.

Następnie do płynnych składników dodać proszek do pieczenia, izolat oraz mąkę łubinową. Opcjonalnie wsypać słodzik.

Wszystko dokładnie wymieszać.

Następnie do rozgrzanej gofrownicy wyłożyć łyżką ciasto, które ma mieć dość gęstą konsystencję.

Długość pieczenia zależy od mocy urządzenia.

Gofry podawać z różnego rodzaju dodatkami, zarówno słodkimi, jak i wytrawnymi, w zależności od zapotrzebowania kalorycznego i makro posiłku oraz dobowego, wliczając je do bilansu.

BTW całości bez dodatków: 116 g, 315 kcal, B 30 g, T 21 g, W 3 g, Wn (cukry) 0 g.

4 komentarze

Roma

Czy zamiast izolatu białka mogę dać serwatkę w proszku, bo akurat taką mam i pozostałe składniki też a chciałabym wypróbować ten przepis

Odpowiedz
Ola

t/o gofry białkowo-łubinowe, wiec mąka łubinowa jest w nic niezbędna. Poszukaj na blogu innych przepisów jeśli nie masz tej mąki.

Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *