Witaj na moim blogu!

DORSZ ZAPIEKANY ZE SZPINAKIEM, SEREM FETĄ I ORZECHAMI (bez glutenu i jajek, niskowęglowodanowy, LCHF)

2.7/5 - (19 ocen)

Jeśli lubicie ryby z odrobiną fantazji to musicie spróbować tego dania 😉 Chrupiące orzechy, słonawy ser feta na delikatnym filecie z dorsza i aromatyczny szpinak… Po prostu pycha a do tego LCHF! 😉

20160110_142548 (2)Składniki:

Szpinak usmażyć na 2 łyżkach tłuszczu dodając wyciśnięty czosnek, sól, pieprz, gałkę muszkatołową (do smaku wedle upodobań).

Umyć i osuszyć filety z dorsza a następnie oprószyć solą i pieprzem.

W naczyniu żaroodpornym rozpuścić 2 łyżki tłuszczu a następnie ułożyć w nim przyprawione filety, na które nakładać gotowy farsz szpinakowy.

Następnie posypać pokrojonym w kostkę serem feta a na wierzchu posiekanymi orzechami.

Piec w temperaturze 180ºC (termoobieg) przez 25 minut.

2 komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *