ZIELONE GOFRY (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy)

Te zielone gofry nie tylko 艣wietnie wygl膮daj膮, ale i smakuj膮 馃檪 S膮 aromatyczne, wilgotne, syc膮ce i bardzo zdrowe. Stanowi膮 idealny聽 spos贸b na podanie dzieciom warzyw i przemycenie broku艂贸w oraz szpinaku 馃槈聽Gofry podaj臋 z r贸偶nymi dodatkami jak np jajka, boczek, kie艂basa, sa艂atka np. z tu艅czykiem czy 艣ledziow膮.

Sk艂adniki na 4 ma艂e gofry:

Broku艂a ugotowa膰 al dente w osolonej wodzie.

Szpinak umy膰 i osuszy膰.

Warzywa zblendowa膰 dodaj膮c jajka, roztopiony t艂uszcz, przyprawy i m膮k臋 kokosow膮.

Ciasto zapieka膰 w gofrownicy. D艂ugo艣膰 pieczenia zale偶y od mocy sprz臋tu oraz Waszych preferencji smakowych.

Smacznego!

BTW ca艂o艣ci: 335 g, 472 kcal, B 28 g, T 35 g, W 7 g. W 100 g: 141 kcal, B 8 g, T 10 g, W 2 g.

 

 

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *