SCHAB PO FRANCUSKU W SOSIE SEROWO-MUSZTARDOWYM (keto, LCHF optymalny, bez glutenu i jajek)

Tym razem jedno z najmniej fotogenicznych da艅 jakie robi艂am do tej pory 馃槈 Ale jako, 偶e jest przepyszne postanowi艂am mimo wszystko podzieli膰 si臋 z Wami przepisem 馃槈 Wprawdzie schab nie jest mi臋sem z czo艂贸wki keto produkt贸w, ale dzi臋ki odpowiednim dodatkom takim jak t艂uszcz i mascarpone mo偶na go przyrz膮dzi膰 w taki spos贸b by idealnie wpasowa艂 si臋 w makro LCHF 馃槈 Po艂膮czenie serka z sokiem z cytryny oraz musztard膮 daje znakomity efekt – delikatny, kremowy a zarazem wyrazisty smak sosu i soczyste mi臋so. Polecam gor膮co! 馃檪

Sk艂adniki:

Mi臋so umy膰, osuszy膰, pokroi膰 w plastry ok 1,5 cm a nast臋pnie delikatnie rozbi膰.

Mi臋so doprawi膰 z obu stron sol膮 i pieprzem a nast臋pnie podsma偶y膰 na rozgrzanym t艂uszczu a偶 nabierze z艂ocistego koloru.

Mi臋so podla膰 bulionem lub wod膮 i dusi膰 pod przykryciem ok 15 minut.

Po tym czasie doda膰 serek i musztard臋. Ca艂o艣膰 dusi膰 dalej pod przykryciem przez kolejne 10 minut.

Nast臋pnie doda膰 sok z cytryny, ca艂o艣膰 wymiesza膰 i gotowa膰 przez 2-3 minuty.

Tak przygotowane mi臋so znakomicie komponuje si臋 ze szparagami, broku艂ami, fasolka膭 szparagow膮 ale i innymi warzywami niskow臋glowodanowymi.

Smacznego!

BTW ca艂o艣ci z u偶yciem wody (mo偶na podbi膰 fat dodaj膮c wi臋cej t艂uszczu): 1530 g, 3247 kcal, B 260 g, T 238 g, W 15 g.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *