ROLLSY Z INDYKIEM I WARZYWAMI (redukcja, keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy)

Tym razem zmodyfikowana pod redukcję wersja rollsów. Znakomity pomysł na śniadanie czy kolację.W zależności od składu samych naleśników jak i wypełnienia możecie komponować dowolne makro pod swoje zapotrzebowanie. U mnie są to 2 całe jajka, chuda wędlina i jarmuż a całość polana olejem MCT Dobropolski, który jest stale obecny w moim menu a na redukcji bardzo pomocny ponieważ daje solidny zastrzyk energii. Osoby, które chcą dodatkowo zmniejszyć ilość tłuszczu LCT mogą wykorzystać same białka np 3 sztuki.

Składniki na 2 naleśniki (u mnie 6 rollsów):

W misce wymieszać jajka (lub same białka) z wodą i przyprawami.

Na średniej wielkości patelni rozpuścić odrobinę tłuszczu i rozgrzać patelnię. Następnie wylać masę jajeczną i smażyć jak tradycyjne naleśniki do ścięcia a następnie przełożyć delikatnie na drugą stronę i smażyć jeszcze przez chwilę.

Gotowego naleśnika wyłożyć na deskę lub talerz i smażyć kolejnego.

Na naleśnikach układać wybrane składniki: tutaj jarmuż, filet z piersi kurczaka, pomidorki koktajlowe.

Zrolować w podłużny rulonik i pokroić na 2-3 kawałki. Polecam do spięcia użyć wykałaczek.

Całość polałam olejem MCT.

Smacznego!

BTW całości: 312 g, 446 kcal, B 28 g, T 35 g (LCT 15 g + MCT 20 g), W 5 g.

BTW całości z 2 białek: 297 g, 328 kcal, B 25 g, T 23 (LCT 3 g + MCT 20 g), W 5 g.

 

3 komentarze

Marek

Pychotka pierwszy był trochę sucha wy bo w środku kurczak ale na drugiego wysłałem 100g smalcu że skwarkami i było za…… e

Odpowiedz
Ola

Oczywiście wsad do rollsów jak i samo ciasto zależy od celu i etapu diety. Osoby na redukcji wybierają chude składniki a te na adaptacji coś tłustego 😉

Odpowiedz
Aleksandra

Szkoda, że zdjęć nie mogę dodać 🙂
Dziś zrobiłam go w wersji z serkiem kozim i ogórkiem 😉 pychaaaa!

Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *