PIECZONE SZPARAGI Z BOCZKIEM (LCHF, keto, optymalne, bez glutenu)

Szparagi to wiosenny przysmak a do tego niskow臋glowodanowy (1,80g/100g) 馃槈 Pieczone szparagi to danie, kt贸re z pewno艣ci膮 skradnie serce niejednego z Was 馃槈 Przepis jest jak zawsze bardzo prosty a przygotowanie zajmie Wam maksymalnie 10 minut a po 25 minutach pieczenia szparagi s膮 ju偶 gotowe 馃槈

13124657_981307835255885_4541683741978167293_n (2)

Sk艂adniki:

  • 1 p臋czek zielonych szparag贸w
  • boczek w臋dzony w cienkich d艂ugich plastrach
  • s贸l, pieprz
  • oliwa z oliwek
  • opcjonalnie tarty ser parmezan

Szparagi umy膰 w zimnej wodzie. Od艂ama膰 zdrewnia艂e ko艅c贸wki a nast臋pnie osuszy膰 r臋cznikiem papierowym.

Szparagi owija膰 pojedynczo plasterkiem boczku i uk艂ada膰 w naczyniu 偶aroodpornym lub na blasze wy艂o偶onej papierem do pieczenia,

Ca艂o艣膰 skropi膰 oliw膮, posoli膰 oraz popieprzy膰.聽 Opcjonalnie posypa膰 startym parmezanem.

Piec przez ok 25 minut w temperaturze 180掳C do momentu a偶 g艂贸wki szparag贸w lekko zbr膮zowiej膮 a boczek si臋 zarumieni.

Znakomicie smakuj膮 z r贸偶nego rodzaju sosami 馃檪

Smacznego !

 

3 komentarze

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *