JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM WĘDZONYM (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy)

JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM WĘDZONYM (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy)
Oceń ten przepis

Czy wiecie, że w Wielkanoc należy jeść jajka, by zapewnić sobie dostatek i odrodzić siły witalne? A zatem kolejny pomysł na faszerowane jajka. Tym razem coś dla wielbicieli wędzonego łososia. Przystawka dobra na wielkanocnym stole, ale i podczas innych okoliczności – smaczna, prosta i świetnie się prezentuje 😉 Składniki na 10 sztuk:

Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek.

Jajka przekroić wzdłuż na pół i delikatnie wyjąć do miseczki żółtka.

Łososia i koperek drobno posiekać.

Żółtka rozgnieść widelcem, dodać posiekane składniki, majonez i przyprawy.

Całość dokładnie wymieszać.

Nałożyć na każdą połówkę białka jajka porcję farszu.

Całość udekorować kawałkami łososia oraz koperkiem.

Opcjonalnie można do farszu dodać serka śmietankowego (jeśli nie unikacie laktozy) lub/o chrzanu.

Dla podbicia makro można podawać z dodatkowym majonezem lub masłem.

Smacznego!

BTW całości w wersji bez serka, chrzanu i dodatków do przybrania: 460 g, 1068 kcal, B 57, T 92 g, W 2 g. W 1 połówce jajka (46 g): 107 kcal, B 6 g, T 9 g, W 0,2 g.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *