Witaj na moim blogu!

dieta optymalna, dieta lchf, dieta ketogeniczna

JAJKA FASZEROWANE AWOKADO (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy)

Na naszych talerzach często goszczą jajka faszerowane na wiele sposobów. Znakomicie sprawdzają się także na święta na wielkanocnym stole lub jako przekąska podczas różnych imprez. Nie tylko pięknie wyglądają, ale i świetnie smakują a przepis jest bardzo prosty i wymaga zaledwie kilku składników.

jajka faszerowane awokado

Składniki – jajka faszerowane awokado (12 sztuk):

Jajka ugotować na twardo.

Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka.

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę.

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało.

Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem.

Dodać majonez, szczypiorek i cebulę.

Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę.

Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem.

Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.

Smacznego 🙂


5 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Akceptuję .